Ciganske karte – Ciganke

  • Kakšen namen ima moj fant?
  • Ali se mi splača potrpeti ali vztrajati v zvezi?
  • Ali je dobro sprejeti to službo?
  • Ali se naj odločim za operacijo?

Ciganske karte s svojimi enostavnimi slikovnimi podobami pomagajo do hitrega odgovora na zastavljena vprašanja. Z vedeževanjem s ciganskimi kartami vam razjasnim vaše trenutno življenje in napovem bližnjo prihodnost zato pokličite in ne tavajte več v temi. Zaradi svoje enostavnosti so precej popularne. Pri vedeževanju iz kart je zelo pomembna intuicija, zato se moramo pred delom s kartami popolnoma umiriti in sprostiti, za kar so zelo pripravne meditativne tehnike sproščanja. Prostor v katerem vedežujemo naj bo opremljen po našem okusu, saj se moramo v njem dobro počutiti, da lažje osredotočimo pozornost na karte. Z očiščenimi kartami smo pripravljeni na vedeževanje. Postopek čiščenja velja za vse vedeževalske karte. Opravite ga tako da jih na večer polne lune postavite na okensko polico in jih pustite tam na luninem sijaju vse do jutra. Če pa želite karte napolniti še s pozitivno energijo, jih pustite še 12 ur na soncu.

Ciganske karte se delijo v 3 skupine – karte z dobrim vplivom, karte s slabim vplivom in nevtralne karte.

  • Karte z dobrim vplivom (Sreča, Veselje, Denar, Otrok, Stalnost, Presenečenje, Zvestoba, Ljubezen, Hiša, Poroka) Te karte obljubljajo napredek, korist, srečo, radost, veselje…Če v postavitvi dominirajo, popravijo tudi vpliv, ki ga obetajo karte s slabim vplivom, ki se pojavijo zraven.
  • Karte slabim vplivom (Bolezen, Žalost, Tat, Smrt, Nesreča, Sovražnik, Izguba) Za te karte je značilno, da v življenje prinašajo zastoje, melanholijo, žalost, nesrečo, bolezen, v bistvu same negativne občutke. Karte kažejo obdobje, ko se bodo pred nas postavile ovire in težke preizkušnje.
  • Nevtralne karte z dobrim vplivom (Darilo, Upanje, Duhovnik, Misel, Obisk, Sodnik, Pismo, Sporočilo, Potovanje) Pri teh kartah so vse pozitivne možnosti odprte, kakšen bo končni rezultat vedeževanja je odvisno od kart, ki jih obdajajo.
  • Nevtralne karte s slabim vplivom (Malo denarja, Težave, Neiskrenost, Ljubosumje, Hrepenenje) Opisujejo nemir, nezadovoljstvo, blokado. So pesimistične karte. Tudi tu je končni rezultat vedeževanja odvisen od kart, ki jih obdajajo.
  • Nevtralne karte – opisovalne karte (Uradnik, Ljubimec, Ljubimka, Vdova, Vdovec)